Bo Bedre / BoligPluss-logoer

tirsdag 20. november 2012

Disse gulvene


..som får hjertet til å gjøre ett lite hopp!
Hvitvaskede, brede plank - sett i så mange danske hjem som i dette
som tilhører Hanne og Søren Berzant, eierene av By Nord.


Foto Heidi Lerkenfeldt via


Jeg har lett nettet rundt etter fremgangsmåten for å oppnå den 
fine gråhvite typisk danske overflaten på tregulv, uten hell. 
Gjerne enda litt hvitere enn på disse 
bildene : ) Noen med erfaring
som vil dele?


De vi har på loftet ligner litt, men er hvitbeiset og lakket - 
praktisk, men ikke helt riktig overflate ;-)


Fin tirsdag!
Totally in love with these typical Danish wooden floors,
here seen in the home of By Nord owners Hanne and Søren Berzant.11 kommentarer:

 1. Virkelig vakkert, og jeg ser for meg at bruksvennligheten er noe større med et sånt type gulv, kontra hvitmalt. Du får få mannen til å forhøre seg, lure med noen bilder på innerlomma, så kan han nok komme til bunns i saken hos diverse leverandører ;) God tirsdag, Elisabeth!

  SvarSlett
 2. Love it! Og følger med på kommentarfeltet.

  Fin dag vennen!

  KLEM

  SvarSlett
 3. Som glad nordmann i dk kan jeg svare på det :-)
  Man sliper gulvet, lutbehandler og til sist behandler med hvit såpe... tror vi mettet gulvet med 3eller 4 ganger hvit såpe før vi tok gulvet i bruk. Og så bruker vi det samme hver gang vi vasker gulvet. Vi bruker "Faxe gulvsæbe hvid" som det er hvite pigmenter i- vet ikke om man kan få det i Norge? Ellers er det sikkert et lignende alternativt.
  Noen gir gulvet hvit olie først istedetfor lut, men ellers samme behandling med hvit såpe.Vårt gulv fikk lut og såpe.
  Vi har sølt både rødbetersaft og rødvin på gulvet - og det var ingen problemer med å få det bort. Gulvet er mere utsatt for flekker etc, enn et som er lakkert. Spesielt i kjøkkenet ved våtsonen er det vanskelig å holde det pent, synes jeg - så der skulle jeg gjerne hatt noe annet. Men ellers er jeg veldig fornøyd.
  Vår felles venn Camilla O har sett dem IRL, så du kan jo spørre henne hva hun synes om det :-)
  Håper det var til hjelp!
  Ida :-)

  SvarSlett
 4. Vi har sånne brede planker på gulvet i kjelleren, samt at trappene våre er slik. Som Ida skriver - hvit lut og såpevasking etterpå gjør susen! Eventuelt så kan du olje i stedet for å vaske, da olje med hvit olje. Oljen holder kanskje flekkene litt lengre unna enn såpevasken gjør, men jeg har såpevasket bord i stua som har fått flekker av både det ene og det andre, og alt har gått bort. Angående vannsøl ved vasken på kjøkkene; mitt tips er å ha et lite gulvteppe der for å beskytte gulvet:) Lykke til med valget!

  SvarSlett
 5. Nydelige gulv, det er jeg enig i! Kanskje dere får slike i det nye huset? :)

  Takk for tips om Lotta Agaton - jeg rakk dessverre ikke innom der denne gangen. Vi konsentrerte oss om Gamla Stan og en tur innom Söder, og ellers ble det litt strosing i handlegata ved hotellet. Lotta Agaton sin butikk ligger på Östermalm som var litt lenger unna feil vei ;)

  Håper du har en fin onsdag til tross for mørke og regn!

  Klemmer :)

  SvarSlett
 6. Så fine inspirasjonsbilder:) Og takk, jeg lurer på et lignende bod, men har vært redd for at formen er for retro for vår stil. Men det passer jo flott inn i andre stiler og :D Ha en flott dag!

  SvarSlett
 7. For å få en fantatisk fin lys tone i tregulvet med en matt overflate som er typisk dansk vil jeg anbefale å bruke hvit lut og hvit såpe (på nyslipt gulv.) Legg luten i flere lag til du får den nyansen du ønsker (men husk at overflødig lut legger seg ovenpå treet og vil se hvitere ut enn det ferdig resultatet blir. Avslutt med å vaske gulvet med hvit såpe for å få den myke, lekre overflaten. Denne behandlingen kan gjentas så ofte man ønsker og hjelper også å opprettholde det lyse, hvitaktige looket i gulvet (alle tregulv blir jo mørkere med årene, men i motsettning til lakk som blir gult holder såpede gulv seg lengre u tonen, se bildene fra vår gamle leilighet)

  Stor klem B

  SvarSlett
 8. Hei,

  vi har bestillt gulv fra svenske Baseco som er ferdig lutet og hvitoljet... Prisen er ikke så ille heller!

  Lykke til!

  Randi

  SvarSlett

Tusen takk for at du legger
igjen noen ord hos meg ♥
Det gjør meg glad!